По думите му България продължава да се стреми да бъде изправна

...
По думите му България продължава да се стреми да бъде изправна
Коментари Харесай

Росен Христов: Има съгласие за незабавно въвеждане на мерки за пестене на ток

По думите му България продължава да се стреми да бъде изправна страна по контракта с " Газпром "

Служебният министър на енергетиката Росен Христов разиска с сътрудниците си от Европейски Съюз през днешния ден в Брюксел предлаганите общи ограничения против високите цени на силата. Обсъдени бяха ограничения за стабилизация на пазарите на сила и готовността на всяка страна да посрещне зимния сезон, означи той пред български публицисти след края на срещата, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи България поддържа предлаганите от Европейски Съюз пътища за деяние, само че чака те да бъдат съпроводени с разбори и калкулации. Според служебния енергиен министър има единодушие за неотложно въвеждане на ограничения за икономисване на ток, които не изискват вложения и огромни организационни промени, като да вземем за пример прекъсване на уличното осветяване и на осветяването на здания.

По думите на Христов България продължава да се стреми да бъде изправна страна по контракта с " Газпром ". Очакваме вероятно да се възобновят доставките или да имаме добра позиция при възможен арбитраж, разясни той във връзка това, че нашата страна продължава да изпраща до съветското сдружение претенции за осъществяване на контракта. Христов дефинира като политическа повода " Газпром износ " да не демонстрира интерес към договаряния за обновяване на доставките за нашата страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР